HABERLER

Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı Gölge Süvari Envantere Girmeye Hazırlanıyor

09.11.2021

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, 9 Kasım Salı günü, FNSS Gölbaşı tesislerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk  Savunma Sanayi sektörü ve basından temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen, İnsansız Kara Araçları (İKA) ve Askeri Robotik Teknolojiler (ART) Tören’inde, SSB ve FNSS Savunma Sistemleri arasında “Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı Seri Üretim Niyet Beyanı” imzalandı.

Fnss Ika Imza Toreni Haberi

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan hafif, orta ve ağır sınıf insansız kara aracı projeleri kapsamında geliştirilen hafif, orta ve ağır sınıf insansız kara araçlarının sergilendiği ve canlı gösterimlerin yapıldığı törende, Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı Seri Üretim Niyet Beyanı İmza Töreni’nin yanı sıra, Orta Sınıf İnsansız Kara Araçları Seri Üretim Niyet Beyanı İmza Töreni gerçekleştirilerek, İnsansız Kara Araçları Ekosistem Buluşması anı paftası imzalandı. FNSS tarafından geliştirilen Gölge Süvari, uzaktan komuta veya otonom hareket kabiliyetine sahip, göreve uygun faydalı yüklerin entegrasyonuna imkân veren tasarımı ile ateş desteği başta olmak üzere her türlü görevi karşılayacak bir otonom insansız kara aracı ailesidir.

M113 platformu üzerine inşa edilen Gölge Süvari araç ailesi aynı zamanda opsiyonel olarak insanlı kullanım imkânı da sunmaktadır. Gölge Süvari’nin, FNSS tarafından geliştirme çalışmaları devam eden otonomi kiti ile donatılması hedeflenmektedir. Üst seviyede insan makine etkileşimine sahip aracın, keşif, lojistik, ikmal, istihkâm görevlerine; devriye, takip, üsse geri dönüş gibi otonom yeteneklerle destek sağlayarak, sahadaki dost unsurların görev ve harekât kabiliyetini artırması hedefleniyor. Gölge Süvari’ye FNSS tarafından geliştirilen SABER-25 kule sistemi entegre edilecek olup, imzalanacak sözleşme kapsamında değişik konfigürasyonlarda 5 adet Gölge Süvarinin ilk aşamada geliştirilmesi planlanmaktadır.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.