HABERLER

FNSS’nin Umman'da Hayata Geçireceği “Fabrika Seviyesi Bakım Onarım Merkezi” Projesi için İmzalar Atıldı

07.07.2022

FNSS ve Umman Sultanlığı Hükümeti Savunma Bakanlığı arasında, 20 Eylül 2015’te imzalanan ve FNSS Sanayi Katılımı ve Offset yükümlülüklerini kabul ettiği Zırhlı Personel Taşıyıcı (PARS III) ve Entegre Lojistik Destek tedariki sözleşmesi kapsamında; 3 Temmuz 2022 tarihinde, Umman Sultanlığı Hükümeti Maliye Bakanlığı ile FNSS arasında “Umman Fabrika Seviyesi Bakım Onarım Merkezi Sözleşmesi” imzalanmıştır.

FNSS, 2020 yılında, Umman Kraliyet Ordusuna 13 farklı konfigürasyonda, 172 adet PARS III 6x6 ve 8x8 teslim etmiş ve araçların ömür devri boyunca doğru şekilde idame edilebilmeleri için gerekli olan Entegre Lojistik Destek yeteneklerini de mevcut proje kapsamında son kullanıcıya kazandırmıştır. Söz konusu yeteneklerin bir üst seviyeye taşınması amacıyla, mevcut projenin Sanayi Katılımı ve Offset yükümlülükleri kapsamında, Umman Kraliyet Ordusuna, ‘Fabrika Seviyesi Bakım Onarım Merkezi’ kazandırılması konusunda karşılıklı mutabakata varılmıştır.

Söz konusu proje kapsamında FNSS merkezin mimari tasarımı yaparak, inşasını gerçekleştirecek olup, gerekli olan tüm makine ve ekipmanların temini ve tesis içerisinde devreye alınması da sağlayacaktır. Ayrıca tesisin ilave ihtiyaçlar çerçevesinde genişletilebilmesine imkân sağlayan alt yapının oluşturulmasından da sorumlu olacaktır.

Umman’da yer alacak merkezin çalışmaya başlaması ile birlikte işletilmesi için Umman Kraliyet Ordusu personeli eğitilerek, yerinde denetim ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanmasının yanı sıra araçların bakım ve onarımının gerçekleştirilmesi için teknik ve yönetsel bilgi birikiminin Umman Ordusuna aktarılması da sağlanacaktır. Bu kapsamda FNSS, PARS III Fabrika Seviyesi Bakım Onarım Teknik Dokümanlarını sağlayacak, PARS III Fabrika Seviyesi Bakım Onarım İnteraktif Elektronik Teknik El Kitaplarını (IETM) hazırlayarak, kullanım eğitimlerini gerçekleştirecektir. Ayrıca, proje kapsamında, belirlenecek savunma sanayii yedek parça üretimi için yerel Umman firmalarının yeteneklerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir.

FNSS’nin 30 yılı aşkın sürede dünya çapında kullanıcılarına sağlamış olduğu teknoloji transferi ve edindiği bilgi birikimi ile hayata geçireceği “Umman Fabrika Seviyesi Bakım Onarım Merkezi’ ile Umman Kraliyet Ordusu, gelecekteki modernizasyon ihtiyaçları için de kullanabileceği, genişletme seçeneğine sahip, tam teşekküllü bir merkez kazanırken, teslim edilen PARS III araçlarının ömür devri boyunca muharebe sahasında daha etkin ve caydırıcı olarak kullanılabilmesi sağlanacaktır. FNSS bu proje ile aynı zamanda, Umman ulusal sanayisini desteklemeye ve geliştirmeye, Umman’daki küçük ve orta ölçekli işletmeleri güçlendirmeye ve eğitim ve istihdam fırsatları yaratmaya da katkıda bulunacaktır.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "esc" tuşuna basın.